Startersprijs 2017

Het Startersnetwerk Hoeksche Waard organiseert de verkiezing Startersprijs Hoeksche Waard 2017. Het thema voor dit jaar is ondernemen in een veranderende wereld. Deze Startersprijs wordt uitgereikt aan een innoverende starter uit de Hoeksche Waard die een voorbeeld is voor anderen door zijn of haar groei of innovatie. Maar ook als deze een uniek product of dienst heeft, juist een onderscheidende strategie volgt of bijzonder klantgericht is kan hij of zij meedingen naar deze schitterende prijs.

Startersprijs?

De Startersprijs, voorheen uitgereikt onder de naam Runner Up, is een twee-jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor de startende ondernemer in de Hoeksche Waard.
We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal! Wie onderscheidt zich binnen het thema ondernemen in een veranderende wereld?

Vervolgens komen uit deze stemronde 6 kandidaten die aan de jury worden voorgesteld. De jury kiest hier uiteindelijk 3 personen uit welke op de feestavond op 15 november voorgesteld worden aan het publiek. De jury en het publiek samen kiezen de uiteindelijke winnaar.

De jury

Wim Nobel – Directeur Rabobank Het Haringvliet

Jo Kolf – Voorzitter regio Hollandse Eilanden en Waarden

Marjo den Boer – Winnares Runner Up 2014 en eigenaar van Staalbedrijf Oud-Beijerland

Remco van der Kuijp – Notaris te Strijen

Thema

“Ondernemen in een veranderende wereld.”

De onderstaande data kun je alvast reserveren in je agenda:

 • Woensdag 15 november 2017: Uitreiking Startersprijs HW

De winnaar wordt gekozen tijdens het Startersprijs live event op 15 november 2017.

Startersprijspartner

De Finalisten:

 • ’t Kookhuys
 • Kookstudio Hoeksche Waard
 • Tadatel

Maak kennis met de finalisten!

 

Kookstudio Hoeksche Waard

Kom meer te weten over Kookstudio Hoeksche Waard

MICHKA CHEL KOOKSTUDIO HOEKSCHE WAARD

 

Na jaren culinaire ervaring in binnen- en buitenland startte zelfstandig werkend kok Michka Chel (31) onlangs Kookstudio Hoeksche Waard in Numansdorp. Dit doet ze met hulp van een startcoach en heel veel ondernemerszin.

Wie ben je en wat doe je?

‘Ik ben ruim elf jaar kok, omdat ik wil wonen en werken waar de producten groeien, verhuisde ik in 2015 vanuit Utrecht naar de Hoeksche Waard. In een kookstudio in Rotterdam kon ik vervolgens het stokje van de chef overnemen. Dat beviel me zo goed: zelf smaken creëren en mensen meer meegeven dan een mooi opgemaakt bord. Bovendien kreeg ik veel complimenten over het enthousiasme dat ik uitstraal. Zo ontstond het idee om een eigen kookstudio op te zetten. In januari dit jaar schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en in november openen de deuren van de studio. De beste keuze die ik tot dusver in mijn carrière heb gemaakt, want ondernemer zijn geeft energie, vrijheid en heel veel inspiratie.’

Ondernemen in een veranderende wereld en wat onderscheidt de kookstudio van andere bedrijven?

Kookstudio Hoeksche Waard wordt de eerste kookstudio in de Hoeksche Waard en omgeving. Waar persoonlijke benadering en samenwerking met lokale producenten centraal staat. Tijdens kleinschalige kookworkshops inspireer en enthousiasmeer ik mijn klanten. Mijn doel is om mijn klanten te laten kennismaken en zelf initiatief te laten nemen met seizoensingrediënten, professionele keukenapparatuur en klassieke kooktechnieken. Zo stimuleer ik om samen te werken, zintuigen te gebruiken en jezelf culinair te verbeteren maar bovendien weer de verbinding te krijgen met lokale producten van het seizoen en ouderwetse kooktechnieken. ‘Van globaal naar lokaal’. In een tijd waarin alles via schermen gaat brengt een kookworkshop iedereen weer dichter bij elkaar van individu naar samen en aandacht voor elkaar. Door de achtergrond van de producten waarmee wordt gekookt hoort de kookstudio in de Hoeksche Waard.

Waarom verdien jij de startersprijs?

Kookstudio Hoeksche Waard is naast een innoverende kookstudio ook een bedrijf dat mensen en ondernemers uit de Hoeksche Waard en omgeving met elkaar in verbinding brengt. ‘Samen koken, eten en genieten’. Even geen eenheidsworst in een tijd waarin alles altijd voor handen is, foodboxen aan de deur worden bezorgd en recepten op de verpakkingen staan, stimuleert de kookstudio weer terug naar de basis en naar jezelf te gaan. Proeven, proberen en creëren. Lokale producenten kunnen in de kookstudio ook hun producten doorontwikkelen. De kookstudio is dus ook een proeflokaal om producent en consument te koppelen door ‘land met bord’ te verbinden.

Daarnaast is de startersprijs 2017 een ongelooflijke aanmoediging en toont dat een kookstudio in de Hoeksche Waard een unieke aanwinst is. De kookstudio wil laten zien en inspireren dat samenwerking met andere lokale ondernemers versterkt zowel op creatief, klantgerichtheid, strategisch zakelijk en persoonlijk vlak. De kookstudio opent eind november haar deuren en de startersprijs zal een welkome bijdrage leveren aan positieve publiciteit op het juiste moment als kers op de taart van een jaar lang werken naar de opening en alles wat daarbij is komen kijken en iedereen die daar aan heeft bijgedragen.

Nienke Landré van het Tekstkabinet heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze tekst.

WEBSITE

https://www.kookstudiohoekschewaard.nl/

FACEBOOK

https://www.facebook.com/kookstudiohoekschewaard/

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/kookstudiohoekschewaard/?hl=nl

Restaurant ’t Kookhuys

Kom meer te weten over Restaurant 't Kookhuys

Ik ben Patrick Smol (42 jaar)en sedert maart 2015 de nieuwe eigenaar van Restaurant ’t Kookhuys aan de Havendam te Oud Beijerland.

Restaurant ‘t Kookhuys opende in 2003 haar deuren en was ik (samen met mijn broer Christian) vanaf het begin al werkzaam in deze horecagelegenheid.

Begin 2015 kreeg ik de kans om het Restaurant over te nemen hetgeen ik met beide handen heb aangegrepen.

Daar waren goede redenen voor:

 1. Het was een hartenwens om eens voor mijzelf te beginnen
 2. Ik heb de overtuiging dat ik de ambitie heb
 3. Ik kan nu mijn eigen ideeën kwijt voor wat betreft de aanpak en opzet van het Restaurant
 4. Er is veel aandacht geschonken aan het origineel oplossen van problemen die er voorheen waren (bijv. akoestiek)
 5. Ik kan nu ook mijn eigen visie geven op de werkwijze, waardoor er meer efficiency en rendement kan worden behaald
 6. Als chef-kok kan ik mijn culinaire creativiteit kwijt in het opstellen van de menukaart

Als directeur/eigenaar ben ik hoofdverantwoordelijk voor het Restaurant al ligt mijn hart toch wel in de keuken, ik heb dat al jaren voor ogen gehad.

Hiernaast zijn er heel wat taken bijgekomen waarmee ik mij moet bezighouden om zo het Restaurant ’t Kookhuys tot een nog beter succes te maken.

Gelukkig heb ik een team van enthousiaste medewerkers om mij heen (o.a. mijn broer Christian en vriendin Danielle) die mij hierin terzijde staan.

Voor verder informatie verwijzen u naar onze website www.restaurantkookhuys.nl

Op de vraag ‘waarom wij als Restaurant ’t Kookhuys de Startersprijs verdienen’ het volgende;

 1. Wij hebben mooie resultaten behaald door hard werken, liefde voor het vak, gastheerschap om daardoor te kunnen meedingen als starter voor deze prijs.
 2. Zoals bij velen bekend zijn wij in februari 2017 (net voor ons 2e jubileumjaar) getroffen door een zware brand die uitgebroken was bij de buren. Dit noodzaakte ons om ons bedrijf te sluiten door zware rook- en roetschade. Na 10 weken keihard werken konden de deuren weer worden geopend.

Ons hele bedrijf moest worden schoongemaakt zodat er wanden en plafonds moesten worden gesloopt om het roet te verwijderen dat door de brand was vrijgekomen.

Er is één moment geweest om te stoppen. Dat was toen ik die bewuste maandagmorgen (6 februari) vroeg op de zaak aankwam en daar het peloton aan brandweerwagens zag staan en de enorme ravage zag.

We hebben onze schouders eronder gezet. Mede door de vele steun van o.a. gasten van ons Restaurant en vele anderen hebben mijn broer, vriendin en ik de zaak opgepakt en hebben flink geïnvesteerd om er zodoende nog sterker uit te komen hetgeen aardig is gelukt.

Op basis van deze periode waar het er dan ECHT op aankomt dan blijkt dat het belangrijk is om met een goede basiskennis een bedrijf te beginnen waardoor er reserves opgebouwd moeten worden. Het blijkt maar weer dat dit hard nodig is om te overleven.

Uiteraard hebben wij ook geluisterd naar onze gasten en hebben zoveel mogelijk gehoor gegeven aan de wensen die zij ons hadden doorgegeven via een recensie kaart die wij elke bezoeker laten invullen na het bezoek aan ons Restaurant.

Wij zijn er trots op dat wij in ons Restaurant veel bezoekers mogen begroeten en hebben nooit getwijfeld aan het feit dat de ‘herstart’ problemen zou opleveren.

Ondanks dat ons buitenterras (grote terras aan de kopzijde van de haven) in zijn totaliteit is verbrand en wij het deze zomer het moesten doen met ons ‘voorterras’ bij het Restaurant, zijn de resultaten verbeterd.

Steeds meer gasten van buiten de Hoeksche Waard weten ons Restaurant te vinden.

Dit heeft zeker te maken met de recensies die zijn gegeven en met de formule die wij hebben ingevoerd.

Wij zijn op de goede weg en denken dat wij door het bovenstaande de Startersprijs 2017 verdienen.

Patrick Smol

(Mede namens mijn broer Christian en vriendin/gastvrouw Danielle)

Tadatel

Kom meer te weten over Tadatel

Ik, Jaco Sterk, ben de oprichter en eigenaar van het in 2013 opgerichte TadaTel. Ook mijn vrouw Yvonne en zoon Mitchel zijn hier werkzaam, een echt familiebedrijf dus. In de telecom heeft altijd al mijn roots gelegen. En na een periode in de transportsector, ben ik weer terug gekeerd in de telecomwereld. Voor alle vragen op gebied van vaste- en mobiele telefonie zal u bij mij terecht komen. Van ISDN tot Hosted-telefonie en ga zo maar door, ik sta u graag te woord (bij voorkeur onder het genot van een kopje koffie).

SNEL EN PROFESSIONEEL

Bij Tadatel bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om een kapot glas, of is de dock connector die defect is, onze iPhone specialisten helpen u snel. Wij bieden u uiteraard garantie op uw reparatie. Kom gerust langs bij schade aan uw smartphone, tablet of laptop. In de meeste gevallen is de reparatie binnen 30 minuten klaar en staat er een kop koffie (of thee) voor u klaar! Dit geldt ook als u zonder afspraak langs komt. Indien u geen risico wilt lopen om voor niets te komen, kunt u telefonisch of per mail een afspraak te maken.

Veel iPhone reparaties worden helaas gedaan door mensen die er onvoldoende verstand van hebben. Men denkt snel geld te kunnen verdienen door onder de reële prijs te gaan zitten. De reparatie van uw iPhone wordt dan uitgevoerd op basis van nep-onderdelen en onvoldoende kennis en ervaring. Dit gaat vaak gepaard zonder garantie. Het gevaar is dat uw toestel eerder kwaad wordt aangedaan, dan dat het wordt gerepareerd. U bent als het ware proefkonijn met uw eigen toestel. Wij voldoen aan alle technische eisen die in deze branche verplicht zijn gesteld en laten reparaties altijd uitvoeren door onze specialisten. Uw iPhone reparatie voeren wij graag uit met kennis en ervaring. Bijvoorbeeld het vervangen van het iPhone glas of de dock connector bij niet correct functioneren.

OVER TADATEL

TadaTel is een een Telecom en Smartphone Repair Center. Eigentijdse dienstverlening – van deskundig advies en ontwerp tot en met de implementatie, service en garantieafhandeling. Dat combineren wij voor u met een kwalitatief hoogwaardig productaanbod. Van een enkele mobiele telefoon tot een telefooncentrale, van smartphonereparatie tot een netwerk, niets is te groot voor ons en niets is te klein.

Ook is TadaTel een erkend Uneto-VNI elektrotechnisch reparatiebedrijf op gebied van smartphones, tablets en laptops. Uneto-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel.

Waarom verdien ik de startersprijs?

Tadatel, is een jong en dynamisch bedrijf met een passie voor telefonie – reparatie – innovatie op het gebied van techniek.

Wij zijn een van de weinige bedrijven in Nederland die zelf samsung / iphone schermen refurbished ( milieu vriendelijk) aanbieden aan onze klanten.

Wij bieden niet alleen Jonge talenten ook een prachtige kans om zich te ontwikkelen. Maar ook oudere zijn bij ons welkom.

Ook hebben wij diverse stage plaatsen 3 x ( webshopprogrammeur en smartphone reparateurs) voor scholen in de Hoekschewaard (wat je zoekt zit om de HOEK).

In de afgelopen periode hebben we ook een Nieuw bedrijf opgestart FIBERWIFIHW  sneller internet voor de industrieterreinen en buiten gebieden.

100 % inzet en enthousiasme om uiteindelijk 15 november op het podium te staan.

LOGISCH

Startersprijs sponsoren