Selecteer een pagina

Startersprijs: De finalisten!

Tot afgelopen zondag kon men stemmen. Het was tot op de laatste minuut spannend wie er naar de halve finale zouden gaan. Explect, Kookstudio Hoeksche Waard, Personeels Dienst Hoekschewaard Uitzendbureau, Restaurant ’t Kookhuys, Soffree on Fifty-Four en Tadatel waren de 6 bedrijven met de meeste stemmen.
Gisteravond hebben deze 6 halve finalisten zichzelf voorgesteld aan de jury. De jury heeft uiteindelijk 3 finalisten gekozen. Dit zijn:

  • Kookstudio Hoeksche Waard
  • Restaurant ’t Kookhuys
  • Tadatel

Interview Sponsoren

De voorbereidingen voor het Live Event van de Startersprijs op 15 november zijn in volle gang. De organisatie is druk bezig om alles te regelen. De locatie, het geluid, een presentator, een award, de inwendige mens, aan alles moet gedacht worden. Zaken die veel geld kosten. Gelukkig mogen we rekenen op een aantal sponsoren die de Starterprijs een warm hart toedragen.

De komende weken stellen wij ze aan u voor, want zonder hen had dit Live Event het niet mogelijk geweest.

Als vierde mogen wij Steven Corijn voorstellen, voorzitter van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). OHW is de grootste ondernemersvereniging van de Hoeksche Waard en telt momenteel ruim 300 leden. Regelmatig organiseert OHW interessante bijeenkomsten in de gemeenten: Oud-Beijerland, Strijen, Binnenmaas, Cromstrijen en Korendijk.

OHW bouwt aan een nog beter ondernemersklimaat in het gebied en treedt op als gesprekspartner naar de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard en andere (overheids)instellingen. Daarnaast stimuleert de vereniging onderling contact tussen de leden door het organiseren van diverse bijeenkomsten. Bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek bij een van de leden of een bijeenkomst over de toekomst van de Hoeksche Waard.

Jullie sponsoren de Startersprijs 2017. Waarom?

De OHW vindt het als belangenbehartiger belangrijk dat het ondernemerschap in de regio gestimuleerd wordt. Starters vormen een wezenlijk onderdeel van de doorstroming en verdienen het om gestimuleerd te worden. Dit is in het belang van ons allemaal. Om onze visie hierin te bekrachtigen steunen we graag de Startersprijs 2017. Dat is tenslotte een uitstekend initiatief die een aantal starters prominent onder de aandacht brengt.

Wat vindt jij belangrijk voor starters?

Belangrijk is dat starters ‘de weg’ leren vinden, zich gehoord voelen en de gelegenheid krijgen om kennis te delen en netwerken op te bouwen. Startersnetwerk HW heeft hier een prima platform voor.

Heb je nog tips voor starters?

Wees ambitieus maar zeker ook realistisch. Ga (gepast) sparren met andere ondernemers, focus op onderscheidend vermogen en het creëren van toegevoegde waarde en zorg dat je dat vertaald in een business model. Als je toegevoegde waarde weet te creëren voor je klanten, zijn de kosten vaak minder van belang.

Hoe gebruik jij je netwerk?

Wees open maar toch ook wel weer selectief. Zorg dat je zichtbaar bent voor je netwerk, zowel offline als online. Kijk wie je op een of ander manier waarde kan bieden en leer om te luisteren naar je netwerk. Stel je niet te opdringerig op, dat wordt meestal niet gewaardeerd. Het onderhouden van je netwerk is een belangrijk onderdeel in het ondernemerschap. Durf ook ‘nee’ te zeggen op vragen maar probeer altijd zoveel als mogelijk mensen te helpen.