Selecteer een pagina

Startersprijs: Het aftellen is begonnen

De stemronde sluit bijna. Tot 15 oktober 12:00 ‘s-middags is het nog mogelijk om jouw stem uit te brengen als je dat nog niet gedaan hebt! Let wel op… Je mag slechts één keer stemmen.

Als jouw Startersheld bij de top zes zit, zal deze kandidaat voorgesteld worden aan de jury.

Interview Sponsoren

De voorbereidingen voor het Live Event van de Startersprijs op 15 november zijn in volle gang. De organisatie is druk bezig om alles te regelen. De locatie, het geluid, een presentator, een award, de inwendige mens, aan alles moet gedacht worden. Zaken die veel geld kosten. Gelukkig mogen we rekenen op een aantal sponsoren die de Starterprijs een warm hart toedragen.

De komende weken stellen wij ze aan u voor, want zonder hen had dit Live Event niet mogelijk geweest.

Als derde mogen wij u De Maatschappij voorstellen. De Maatschappij kent een rijke geschiedenis. De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, kortweg De Maatschappij, is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen.

Van zzp’er tot wethouder, van directeur tot docent. Ze gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek. En inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. Ook nemen ze initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. De Maatschappij bestaat dit jaar 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen; van Drenthe tot Zeeland. Koning Willem Alexander is de beschermheer.

Jullie sponsoren de Startersprijs 2017. Waarom?

De Startersprijs is een heel leuk initiatief! Juist starters kunnen een mooi compliment gebruiken als bevestiging dat zij goed aan de weg timmeren. Wij als departement Hoeksche Waard van de landelijke netwerkorganisatie De Maatschappij proberen meer jongere beginnende ondernemers bij onze activiteiten te betrekken en ook voor hen de verbinding tussen de drie O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) tot stand te brengen of te verbeteren.

Wat vindt jij belangrijk voor starters?

Een starter moet op veel gebieden het wiel uitvinden. Een goed netwerk van ervaren mensen is daarom van groot belang. Het is fijn als je regelmatig even informeel kunt raadplegen bij je omgeving voor praktijktips of om even te kunnen sparren met een ervaren ondernemer, dus maak gebruik van de kennis en ervaring van je mede-ondernemers. Overigens zitten er onder onze leden diverse mensen die regelmatig jonge ondernemers begeleiden.

Heb je nog tips voor starters?

Stop veel  energie in je commerciële activiteiten, dat is waar je immers goed in bent, en probeer voor alle bijkomende werkzaamheden waar je niet helemaal goed in zit advies te vragen bij je omgeving of netwerk. Volg je hart en passie, maar verlies de zakelijk kanten van het ondernemen zeker niet uit het oog.

Hoe gebruik jij je netwerk?

Ons departement organiseert maandelijkse bijeenkomsten waar een spreker ingaat op een actueel onderwerp gelinkt aan een seizoensthema. Vooraf en na afloop is er ruim gelegenheid om de onderlinge contacten te versterken en over bepaalde onderwerpen te discussiëren. Gezien het feit dat ons departement al 27 jaar bestaat kennelijk dus een succesvolle formule!

Algemene Informatie Startersprijs 2017:

Thema

“Ondernemen in een veranderende wereld.”

De onderstaande data kun je alvast reserveren in je agenda:

  • 2 oktober 2017: Start stemronde via website www.startersnetwerkhoekschewaard.nl
  • 15 oktober 2017: Sluiting stemronde, daar komt een top 6 bedrijven uit.
  • 18 oktober 2017: Jury kiest de top 3.
  • Woensdag 15 november 2017: Uitreiking Startersprijs HW

De eerste ronde

De eerste ronde is een stemronde via onze website www.startersnetwerkhoekschewaard.nl. Het is dus zaak voor jou om zoveel mogelijk stemmen voor je bedrijf te verzamelen. Stemmen kan vanaf 2 oktober tot en met 15 oktober. Van de ruim 20 genomineerden gaan de 6 kandidaten met de meeste stemmen door voor de jury-ronde.

15 november 2017 –  De Finale

Op 15 november is de finale. Dit wordt een groots spektakel, gehouden bij de Rabobank in Heinenoord. Op basis van de jury beoordelingen en de stemmen uit het aanwezige publiek (ieder 50 %) wordt de uiteindelijke winnaar gekozen.