Selecteer een pagina

Sfeerimpressie Startavond

De gemeenschappelijke Startavond van Startersnetwerk Hoeksche Waard, Startcoach en de Rabobank was een groot succes. Veel ondernemers en aspirant ondernemers waren op de avond afgekomen om informatie te krijgen op vragen, inspiratie op te doen, of om gewoon kennis te maken met andere ondernemers.

Lennart de Pee van “Len presenteert” was deze avond gastspreker. Hij bracht het onderwerp al gauw naar de Startersprijs waar hij en diverse andere ondernemers voor genomineerd waren. Met de nodige kwinkslagen ging hij met een aantal andere genomineerden “ten strijde” om nog wat stemmen te ronselen. De stemming zat er gelijk goed in.

Daarna beet Michka Chel het spits af. Zij opent binnenkort haar kookstudio in Numansdorp. Michka nam ons al gauw mee in haar verhaal over haar eerste kennismaking met Startcoach en Startersnetwerk HW. Wat een eerlijk en ontwapenend verhaal was dat. Haar enthousiasme werkt voor haar, dat is zeker. Daardoor heeft ze veel kunnen regelen en zijn er mooie dingen op haar pad gekomen.

De eerste workshop werd door Jan Rottier van JaMaRo Advies gegeven. Jan is Marketing strateeg en leerde ons alles over het bepalen van je marketingplan. Welke stappen we moeten nemen en welke vragen we ons moeten stellen om zo tot een goed marketing plan te komen. Ook dit was erg leerzaam.

Daarna mochten de aanwezigen zich inschrijven voor de tweede workshop. De tweede, derde en vierde mogelijkheid was:

  • Administratie en belastingen door Knape BV
  • Welke rechtsvorm door KvK
  • Het ondernemersplan en financiering door Rabobank.

Na de wisseling stond een hapje en drankje klaar zodat men nader kennis kon maken met elkaar.

Het was goed om te zien dat deze avond weer nieuwe ondernemers getrokken heeft. Aspirant ondernemers zijn weer een stuk dichter bij hun droom gekomen.

Zij hebben wat meer informatie gekregen over de rechtsvormen, tips over je administratie, hoe je het beste een marketingplan kunt maken en waaraan je businessplan moet voldoen. Een leerzame maar vooral een gezellige avond.