Selecteer een pagina

Startersprijs

De inschrijving voor de Startersprijs Hoeksche Waard 2017 is in volle gang. Mensen nomineren andere ondernemers en uiteraard zijn er ook al bedrijven die meerdere keren genomineerd zijn. Leuk om te zien hoe het gaat leven, en ook hoe hoog de gunfactor is. Je kunt nog tot 14 september nomineren en het mag ook meerdere keren. Tot die tijd laten we de juryleden aan het woord. Hoe gaan zij te werk, waar kijken ze naar. Na de nominaties volgt de stemronde die de uiteindelijke top 3 bepaalt! Houdt onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie!

Vandaag het vierde en laatste jurylid: Wim Nobel

Het interview met het vierde jurylid is met Wim Nobel, directeur bij Rabobank Het Haringvliet. Wim is een enthousiaste en energieke man, die gestudeerd heeft aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Getrouwd, hardloper en Rabobankman in hart en nieren. Wim heeft al vele functies binnen de Rabobank doorlopen en is sinds juni 2017 directeur Bedrijven Het Haringvliet.

Wim is groot fan van het Startersnetwerk omdat deze juist de focus zo op de startende ondernemer heeft. Starters zijn de ondernemers van nu, morgen en verdere toekomst.

Wat is er mooier om die starters eens in het zonnetje te zetten! Het Startersnetwerk Hoeksche Waard is daarentegen erg blij met dit enthousiasme van de Rabobank en is dankbaar dat de Rabobank Het Haringvliet hoofdsponsor is van dit evenement. Zij stellen de ruimte en de catering tot beschikking en maken zich hard voor startende ondernemers.

Waarom wil jij de Startersprijs jureren?

“Nou…”zegt Wim, “Omdat ik betrokken wil zijn bij alle initiatieven die bijdragen aan creativiteit, economische groei en werkgelegenheid in onze regio. Het is mooi dat starters de gelegenheid krijgen om mee te doen aan zo’n mooie prijs. En dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. Geweldig!”

Wat vind je van de Startersprijs?

“Ik vind het een prachtig initiatief. Ik denk dat het veel starters aanmoedigt om nog beter over hun businessplannen na te denken. Bovendien is het thema dit jaar echt een prachtig thema. De omgeving van bedrijven en dus ook die van starters verandert in heel rap tempo.

Starters moeten goed nadenken over hoe zij relevant worden en blijven voor hun klanten. Dit vraagt van hen dat zij voortdurend feeling moeten houden met de markt. Het is zaak dat ze relevante plannen goed onderzoeken in de markt en goed nadenken over de uitdagingen.”

Waar let je op bij de genomineerden?

“Ik kijk goed naar hoe het bedrijf is ingericht vanuit financieel oogpunt. Hoe is een eventuele financiering geregeld en is men zich bewust van de (financiële) risico’s die aangegaan worden.” Hij vervolgt: “Hoe gaat zo’n starter daar mee om, daar ben ik oprecht nieuwsgierig naar. Daarnaast kijk ik ook of de klant heeft nagedacht hoe hij relevant blijft voor de markt Hoe onderbouwt de starter zijn businessplan. Dat wordt zo onderschat en is zo belangrijk!”

Heb je nog tips voor de genomineerden?

“Natuurlijk” zegt Wim lachend. ” Werk aan een goed businessplan. Praat er al in een vroeg stadium over met vrienden, familie, de bank en gevestigde ondernemers. Vraag om input, tips en tricks. Daarnaast vind ik het gebruik van moderne communicatiemiddelen zo belangrijk. Maak je al optimaal gebruik van bijvoorbeeld (social) media om je klanten te bereiken? Als je dat doet, word je kans van slagen groter. Je naamsbekendheid vergroot en dus ook je succes.

Het thema dit jaar is “Ondernemen in een veranderende omgeving”. Hoe bekijk jij dat bij de genomineerden?

Wim zegt: “Weet je…De omgeving van bedrijven wijzigt razendsnel door demografische, economische en technische ontwikkelingen. Dit vraagt van een ondernemer een goede blik op deze ontwikkelingen en ook veel flexibiliteit.

De zakelijke wereld is nu anders dan over vijf jaar. Het is voor een ondernemer belangrijk dat hij regelmatig bijstuurt. Daar kan hij wellicht ook wel hulp bij gebruiken. Ondernemersverenigingen zijn daar een hulp bij. Ervaringen uitwisselen met andere ondernemers. Een ander kijkt er net even anders naar. Maar ook je financieel planner kan je daar bij helpen om het financiële plaatje weer even tegen het licht te houden. En zo te ontdekken of alles nog zo moet blijven of dat er hier en daar wat veranderd moet worden.”

Wat wil je de genomineerden meegeven?

“Heb vooral erg veel plezier. Wanneer je uitstraalt dat je plezier hebt in wat je doet, ziet de klant dat ook en dat verkoopt zoveel makkelijker. Maar dat geldt ook voor deze nominatie. Een jury heeft ook zijn ogen niet in zijn zak. Ik zie of iemand gepassioneerd is of niet.

Tot slot, als je een goed idee hebt, deel het dan vooral met veel mensen om te polsen of het echt een goed idee is. Veel starters houden al die ideeën voor zichzelf en gaan het dan opeens doen. Maar kunnen dan wel hun neus stoten omdat dat goede idee wellicht toch niet zo goed blijkt te zijn.”

Het interview zit erop en het is tijd om afscheid te nemen. Het weekend staat voor de deur. Wat ben ik toch blij met dit werk als ondernemer. Je ontmoet zoveel leuke andere enthousiaste ondernemers. Jammer dat ik geen starter meer ben.

Alle vier de juryleden zijn aan het woord geweest. Tot 14 september kan men startende ondernemers nomineren. Vanaf 1 oktober kan men stemmen op hen die naar de volgende ronde zijn doorgegaan.

Op de site van het Startersnetwerk Hoeksche Waard zullen we dan uitgebreider kennis maken met hen. Tot 15 november stellen we alle kandidaten en sponsoren aan u voor.

Enthousiast geworden na Jo zijn verhaal? Nomineer jouw startersheld!