Academy ”Social media en trends”

Wat een opkomst en wat een leuke avond hadden we donderdag 16 maart tijdens de Academy bij de Rabobank in Heinenoord. We mochten veel nieuwe gezichten verwelkomen en ook de oude bekenden waren goed vertegenwoordigd. Een leuke groep mensen bij elkaar. De levendige gesprekken ontstonden vanzelf.

Het was bijna jammer dat we naar boven moesten voor de presentaties, maar daar kwamen we al snel van terug. Pim Feelders (SEE Marketing) had al snel onze volledige aandacht. Zijn presentatie over de inzet van social media voor je bedrijf zette ons op scherp.

Zijn belangrijkste tips: Zaken doen is gunnen, dus zorg dat je online je sympathieke gezicht laat zien en vertel waarom je doet wat je doet. Dat spreekt mensen aan. En doseer je posts op social media: niet elke dag en niet altijd heel duidelijk gericht op verkoop. Deel ook eens wat informatiefs. Maak een plan en houd je daaraan. We weten wat ons te doen staat; hoe we onze social media strategie handen en voeten kunnen geven. Nu is het alleen nog een kwestie van doen.

Die actie was ook een rode draad in het verhaal van Sjoerd Koudijs (Koudijs Performance Improvement). Van missie naar actie in een veranderende wereld. De politiek, concurrentie, technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld. Ze kunnen behoorlijk irritant zijn, maar we hebben allemaal de voorbeelden gezien van wat er gebeurt als je te weinig inspeelt op de veranderingen om je heen. Net als bij de V&D, bijvoorbeeld, is het dan op een gegeven moment einde oefening.

Wij Hoeksche Waarders staan er een beetje om bekend het graag bij het oude vertrouwde te willen houden. In deze tijden levensgevaarlijk voor je onderneming. Met elkaar konden we uiteindelijk vijf voorbeelden benoemen van producten en diensten uit de Hoeksche Waard die ontstaan zijn door kansen te zien en te creëren. Ben jij je bewust van alle veranderingen die gevolgen hebben voor je bedrijf? Hoe zorg jij ervoor dat je blijft bestaan?

Na de nodige vragen die de heren met verve beantwoordden was er nog tijd om onder het genot van een hapje en een drankje verder te praten. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt tot om 23 uur toch echt het alarm er op ging.

Was jij verhinderd maar wil je wel kennismaken met andere ondernemers? Het Startersnetwerk Hoeksche Waard heeft maandelijks een interessante en leerzame Academy en elke laatste vrijdag van de maand een gezellige netwerkborrel.

Samen Werken Inspireren Groeien.  Dat is wat we doen in het Startersnetwerk Hoeksche Waard.